Höstens evenemang 

Kom och mys med oss! 🍁🍂


Hållsunga skafferi bjuder in till Höstlovsaktivitet för unga och gamla och allt där emellan 2e november 10-15.


Detta händer hos oss denna dag:

🍁Möjlighet att sitta i traktorn 

🍁Live tunnbrödsbakning på häll 

🍁Korvgrillning av våra egna varmrökta korvar 

🍁Höstfika med tid för att umgås 

🍁 Eldstäder på utsidan 

🍁 Fågelholkar och kransar 

🍁 Maskinvisning av de stora maskinerna och snack om årets olika arbetsuppgifter på gården. Start ca. 11, 12.30 och 14 

🍁 Såklart är vår butik med charkdisk också öppen som vanligt 


Var: Hållsunga skafferi, Sundhammarsvägen 495 

När: 2e november 10-15 


Varmt välkomna! Ta med dig familj och vänner i alla generationer 🍎🍎🍎

Julen med Hållsunga skafferi 

Inför jul kan ni träffa oss på följande ställen och på följande datum


30/11 och 1/12 Medverkar vi på julmarknad på Tofta herrgård 


7/12 Medverkar vi på julmarknad på Flateby gård 


14/12 Bjuder vi in till adventsmys hos oss på Hållsunga skafferi. Det blir färskt vedugnsbakat tunnbröd, adventsfika och möjlighet att köpa din julmat. Mer information kommer. 


Information om beställningsmöjligheter inför jul kommer inom kort. 

Från mjölk till köttprodktion

Vi är just nu inne i ett generationsskifte och därmed en förändring av vår produktion på gården. Under många år har vi arbetat huvudsakligen med mjölkproduktion men har nu bestämmt oss för att gå över till köttproduktion med uteslutande gräsbetedjur som växer upp på endast örter och gräs. Detta gör vi av flera orsaker. Dels är vår ladugård gammal och sliten och skulle behöva en rejäl upprustning för att klara ytterligare en generation med mjölkproduktion. I generationsskiftet har vi valt att inte göra denna satsning då det är en dyr investering. Dels vill vi ha tid att fokusera på förädlingen i skafferiet vilket vi ser mer möjligt med köttproduktion eftersom det inte är lika tidskrävande och arbetsintensivt som mjölkproduktion. Dessutom är charkuterier med riktigt bra kött det som vi vill sats på i skafferiet, därav känns de rätt att fokusera på köttproduktion som kan förse skafferiet med bra råvaror. Våra mjölkkor kommer mjölka sin sista mjölk under hösten 2024. 


Ett nytt charkuteri

Under våren 2024 bygger vi ett nytt charkuteri och produktionskök i anslutning till nuvarande butik. Lokalen är tänkt att ge oss väsentligt större möjligheter till förädling av fler produkter. Den nya lokalen är det större och mer anpassat till de vi önskar arbeta med än det lilla kök vi befinner oss i idag. I den nya lokalen kommer det finnas möjlgihet att varmröka, kallröka, lufttorka och öka upp volymen. När projektet är klart är tanken att butiken så småningom ska förses med en öppen köttdisk där kunden kan handla färskt kött över disk, lufttorkade korvar, smörgåspålägg, såser m.m. Denna byggnation delfinansieras med stöd från Eurpeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.