Event våren 2024

Under våren kommer energin tillbaka! Vi vill ut i vårsolen. Träffa människor och socialisera oss. Under våren bjurer vi inte till två event för att erbjuda just detta.


Den 23e mars blir det tillfälle att provsmaka och köpa påskmat! 


Den 9e maj blir de vandring, grillning och andra kul aktiviteter för alla åldersgrupper! 


Mer information kommer löpande! 

Vilande Januari 

För andra året i rad har vi stängt butiken under Januari månad. Detta för att ge tid till ledighet och återgämtning men även för att i lugn och ro kunna komma ikapp med administrativt arbete. Vi utvärderar föregående år och planerar för det kommande året, vi bokför och gör bokslut, skickar in rapporter, arbetar med SAM-ansökan för gården, finslipar på HACCP (vår plan för livsmedelssäkerheten), skriver nya recept, storstädar osv. När butiken öppnar upp igen i början på fabruari är vi fyllda med nya krafter och peppade på det som komma skall. Håll utkik på sociala medier för information om när vi öppnar butiken igen. 


Från mjölk till köttprodktion

Vi är just nu inne i ett generationsskifte och därmed en förändring av vår produktion på gården. Under många år har vi arbetat huvudsakligen med mjölkproduktion men har nu bestämmt oss för att gå över till köttproduktion med uteslutande gräsbetedjur som växer upp på endast örter och gräs. Detta gör vi av flera orsaker. Dels är vår ladugård gammal och sliten och skulle behöva en rejäl upprustning för att klara ytterligare en generation med mjölkproduktion. I generationsskiftet har vi valt att inte göra denna satsning då det är en dyr investering. Dels vill vi ha tid att fokusera på förädlingen i skafferiet vilket vi ser mer möjligt med köttproduktion eftersom det inte är lika tidskrävande och arbetsintensivt som mjölkproduktion. Dessutom är charkuterier med riktigt bra kött det som vi vill sats på i skafferiet, därav känns de rätt att fokusera på köttproduktion som kan förse skafferiet med bra råvaror. Våra mjölkkor kommer mjölka sin sista mjölk under hösten 2024. 


Ett nytt charkuteri

Under våren 2024 bygger vi ett nytt charkuteri och produktionskök i anslutning till nuvarande butik. Lokalen är tänkt att ge oss väsentligt större möjligheter till förädling av fler produkter. Den nya lokalen är det större och mer anpassat till de vi önskar arbeta med än det lilla kök vi befinner oss i idag. I den nya lokalen kommer det finnas möjlgihet att varmröka, kallröka, lufttorka och öka upp volymen. När projektet är klart är tanken att butiken så småningom ska förses med en öppen köttdisk där kunden kan handla färskt kött över disk, lufttorkade korvar, smörgåspålägg, såser m.m. Denna byggnation delfinansieras med stöd från Eurpeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.